Škrinjar: Ližnjanci zaslužuju više

Mario Radešić i Saša Škrinjar potpisuju sporazum (Z. STRAHINJA)
Mario Radešić i Saša Škrinjar potpisuju sporazum (Z. STRAHINJA)

IDS i Istarski laburisti potpisali su jučer sporazum o koaliciji za prijevremene izbore u Općini Ližnjan, koji će se održati 20. ožujka. Potpisnici Saša Škrinjar, predsjednik ližnjanske podružnice IDS-a, i Mario Radešić, predsjednik Istarskih laburista, naveli su da je ovo tek sporazum o suradnji, a kroz koji dan, nakon daljnjih pregovora, informirat će javnost o dogovorenim kandidatima i mjestima na listi.

- Prijevremeni izbori raspisani su jer na kraju 2015. većina vijećnika nije mogla podržati netransparentan proračun. Zbog nesnalaženja bivše vlasti naša općina stagnira po pitanju razvoja, a najveće posljedice snose mještani koji su zakinuti za brojne usluge. Iako smatramo da se ova nezavidna situacija mogla izbjeći, stava smo da promjene moraju nastupiti odmah. Glavni cilj naše koalicije je pružiti mještanima ono što zaslužuju, a zaslužuju više. Želimo da Ližnjan više ne bude "općina slučaj", već jedna od najbogatijih i najuspješnijih u Istri, rekao je Škrinjar.

Naveo je da će koalicija na izbore kandidirati mlade, visokoobrazovane, sposobne i marljive ljude, a na pitanje novinara koju stručnu spremu imaju potpisnici sporazuma, Škrinjar je odgovorio: srednju.

- Općina mora služiti isključivo kao servis svojim mještanima, što u prethodnom razdoblju nije bio slučaj. Koalicija IDS-IL netransparentnu upravu učinit će transparentnom, upravu koja svakodnevno komunicira s mještanima. Uvjereni smo da samo zajedno, u suradnji s građanima, možemo poboljšati kvalitetu života mladih, umirovljenika, ribara, pripadnika nacionalnih manjina, poručio je Radešić.

- Kandidate ćemo predstaviti u narednim danima, a u upravljanje općinom želimo uključiti sve građane, poručio je Škrinjar, dok je Radešić dopunio da je koalicija spremna danonoćno raditi za razvoj Ližnjana. U dosadašnjem sazivu, dok je općinu vodila koalicija SDP-HSU, u 13-članom Općinskom vijeću IDS je imao četiri vijećnika, a Istarski laburisti jednog, izabranog preko liste Hrvatskih laburista. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter