Škovace ce odvoziti odabranima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U redovima štrajkaša još nije odluceno hoce li biti prihvacena ponuda za isplatu božicnice od 1.250 kuna, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik SIK-a Bruno Bulic.

Obrušio se na vlast koja, prema njegovim rijecima, provodi Bandicevu politiku uništavanja gradskih poduzeca s ciljem stvaranja holdinga u kojem ce se provoditi samovolja jedne osobe. Predsjednik SIK-a smatra da je gradonacelnik Boris Miletic provodio lažnu solidarnost jer nije mogao isplatiti božicnicu svojim radnicima.

Razlog tomu je trošenje novca na sekundarne stvari, poput agencije za javno mijenje, smatra Bulic, koji u svom govoru nije poštedio ni župana Ivana Jakovcica, dok od gradonacelnika Vodnjana Klaudija Vitasovica traži javnu ispriku zbog toga što su radnici njihovog komunalnog poduzeca priskocili u pomoc Mileticu. Zbog takvog poteza Kaštijun ce za Grad Vodnjan biti zatvoren, odlucno je kazao Bulic.

"Za radnicki pokret jucerašnji je dan bio tužan jer su radnici koji su dobili božicnicu krali posao onima koji se za nju bore. Ipak, ne osudujemo ih zbog toga. Politicka vlast putem svojih direktora provodi metode jednake onima za vrijeme fašizma. Ovo više nije pitanje ni kolektivnog ugovora ni božicnice ili place, vec pitanje dostojanstva covjeka", zakljucio je Bulic.

On smatra da vlast obmanjuje i novinare izjavama da u komunalnim poduzecima podižu place, dok je istina ta da su one smanjene s 28 na 27 milijuna kuna. S obzirom na cjelokupnu situaciju Herculanea ce od cetvrtka poceti selektivno prikupljati otpad na prostoru jedinica lokalne samouprave koje nisu sudjelovale u igrama gradonacelnika i radnika, odnosno u opcinama Barban, Marcana, Ližnjan i Fažana. Takoder, na svoje ce kamione postaviti transparente da bi gradani znali što SIK zahtijeva.


Podijeli: Facebook Twiter