Škotska: U padu helikoptera četiri poginula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri osobe su izgubile život u petak u padu helikoptera koji je prevozio radnike naftne platforme na Sjevernom moru, blizu Shetlandskih otoka, izvijestila je u subotu škotska policija.

"Tri trupla su izvučena a jedno je još u olupini helikoptera", rekla je policija u priopćenju. Spašeno je četrnaest od osamnaest osoba u helikopteru.

U helikopteru, Super Pumi L2 tvrtke CHC koja je radila za francuski Total, bilo je šesnaest putnika i dva člana posade. Letjelica se srušila u petak navečer.

Helikopter, proizvođača Eurocoptera, uzletio je s platforme Borgstane Dolphin prema zračnoj luci Sumburgh na Shetlandskim otocima (na sjeveru Škotske) kada se dogodila nesreća, oko tri km prije odredišta.

"Čini se da je pilot izgubio kontrolu zbog čega se helikopter naglo srušio u more, bez mogućnosti kontroliranog slijetanja", rekao je Jim Nicholson, zadužen za koordinaciju u RNLI-ju, tvrtki specijaliziranoj za spašavanje na moru. Istraga će početi čim se olupina ukrca na brod, rekao je. U travnju 2009. šesnaest osoba je poginulo u padu helikoptera Pume u blizini škotske obale. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter