Škorin trash vremeplov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gledateljima Hrvatske televizije u utorak je u prime time terminu na Prvom programu HTV-a ponudena zabavna emisija «Država, selo, grad», projekt koji HTV radi po ideji Miroslava Škore, pjevaca, poduzetnika i nekadašnjeg prvog direktora nedavno ugašene HRT-ove tvrtke kceri Orfej.

Jedna epizoda bila je dovoljna da ovaj uradak kritika proglasi jednim od ponajvecih trash materijala ikad u nas videnih, dok se po internetskim forumima dalo vidjeti i ovakvih «dilema»: «Šta je ovo? TV vremeplov? Zakašnjela proslava Nove godine? Konzum party? Koji je danas dan? Koja je godina?»

No, kako to vec obicno biva, u nas sve ima kakvu takvu gledanost, ili taman takvu da se projekt izgura do kraja. U noci kada su se prvi put u istom danu, u elitnom terminu triju televizija s nacionalnom koncesijom našla tri uratka domace produkcije, Škoro i društvo zabilježili su gledanost od 13,1 posto, vecu od showa RTL-a Hrvatska traži zvijezdu cija se gledanost zaustavila na 11,3 posto, a manju od realityja Nove TV Farma koja je odnijela primat s 14,5 posto.

Ili Hrvatima ocajnicki treba nešto što ce ih makar podsjetiti na televizijski humor, ili je termin upravo idealan. Kljucni, medutim, problem nije u ukusima o kojima se ne raspravlja, vec cinjenici da se citavu emisiju svojski i stalno reklamirao ponajveci hrvatski trgovacki lanac. Koliko god da je iritantno, prikrivenog marketinga ipak nema, jer su se na HRT-u pravno osigurali «upoznavši» gledateljstvo s izdašnim sponzorstvom za uvodne i odjavne špice.

Inace, nazovi zabavni uradak «Država, selo, grad» radi se u produkciji HRT-a i nije kupljen od vanjske produkcije, pa mu nije trebao ni javni natjecaj. Škoro je donio ideju, direktor programa HTV-a Domagoj Buric ju je prihvatio, za što se autoru ideje i voditelju emisije fiksno po troškovniku placa sedam tocaka produkcije koju je dužan osigurati. Primjerice, dužan je osigurati tamburaše i sinopsis. Inace, pred nama je još šest epizoda emisije «Država, selo, grad», htjeli, ne htjeli.


Podijeli: Facebook Twiter