Školu Veli Vrh i kanalizaciju treba dovršiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celnici pulskog IDS-a održali su u nedjelju konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na važne teme o kojima ce se raspravljati na sjednici Gradskog vijeca. Tako je predsjednik Kluba vijecnika IDS-a Marko Martincic naglasio da je zaduženje od 40 milijuna kuna kod ZABA-e za njih neupitno, jer školu na Velom Vrhu treba dovršiti - ne samo zbog obecanja vec potrebe 450 ucenika koji svakog dana putuje u školu Centar.

O novoj je školi govorila i potpredsjednica IDS-a Pule, Elena Gattoni-Stepanov, rekavši da je projekt izgradnje škole od neupitnog znacaja za grad, navodeci da je škola predvidena za 600 ucenika koji ce svi moci nastavu pohadati u prvoj smjeni, što i dolikuje europskim standardima. Dodala kako se je pojavila potpuna dezinformacija da se u okviru škole gradi i bazen, što nije tocno.

Martincic je izvijestio i o davanju suglasnosti Herculanei za zaduženje od 36 milijuna kuna kod Hrvatskih voda naglasivši da se time osiguravaju sredstva za dovršetak projekta izgradnje kanalizacijskog sustava kojim ce Pula, nakon dugo vremena, dobiti kontroliran, konkretan i ucinkovit sustav. Zahtjeve dijela oporbe za odgodom odluka o zaduženju za izgradnju škole Veli Vrh i kanalizaciju nazvao je politikantskima.

Kako je navedeno, vijecnici IDS podržat ce odluku o oslobadanju komunalnog doprinosa za Bina Istru za izgradnju prometnica Stancija Peliceti - Pomer te onu o sufinanciranju Visoke tehnicke škole - Politehnickog studija s 300 tisuca kuna godišnje.

U laži su kratke noge, ustvrdio je na kraju tajnik pulske podružnice IDS-a Edi Gobo, rekavši da je Plinio Cuccurin lagao o placanju PDV-a.

- Lažu za bazen, lažu da nije potreban prostor za Mjesni odbor Veli Vrh i lažu da to košta 5 milijuna kuna. Kao odgovorna stranka znamo tko je dobio povjerenje gradana, a tko je uz sav uložen novac izbore izgubio, zakljucio je Gobo i dodao da IDS nudi korektnu suradnju zasnovanu na istini i argumentima.


Podijeli: Facebook Twiter