Školsku dvoranu grade im od 2006.!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradnja dvorane koju bi trebali koristiti ucenici talijanske Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" i Srednje škole "Dante Alighieri" gotovo da bi mogla uci u rubriku "vjerovali ili ne".

U prilog tome valja reci da je tripartitni ugovor o gradnji izmedu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kao nositelja projekta, tršcanskog Narodnog sveucilišta, odnosno Talijanske unije te Grada Pule i Istarske županije, potpisan još u studenom 2006. godine i da je objekt trebao biti dovršen u ožujku 2008. Ministarstvo je raspisalo natjecaj i za izvodaca radova izabralo Projektgradnju iz Slavonskog Broda, cija je ponuda bila najpovoljnija.

No, rokovi dovršetka do danas se stalno pomicu. U veljaci 2009. izvodac je cak potpuno obustavio radove, navodno jer mu Ministarstvo nije platilo ono što je dotad ucinio, a cak je i nadzorni organ u jednom trenutku napustio gradilište zbog polugodišnjeg neplacanja. Tada je postignut dogovor pa su aneksom ugovoreni i dodatni radovi.

Nakon svega, ovih smo dana došli tako i do n-tog roka za dovršetak radova, kojim se predvida da bi ta dvorana trebala biti gotova do kraja ovog mjeseca. I na ovom mjestu valja ponoviti - vjerovali ili ne?

Tako je prije nekoliko dana gradonacelnik Boris Miletic ustvrdio da su sredstva u visini od nešto više od milijun kuna za dovršetak konacno u državnom proracunu i planirana pa bi dvorana trebala biti zgotovljena do kraja svibnja. To nam je potvrdila i Orietta Marot iz Talijanske unije u Rijeci.

- Radovi su u tijeku, iako su malo usporeni. Po informacijama koje sam dobila iz Odjela za obrazovanje nadležnog ministarstva, budu li se malo požurili, a kažu da ce na izvodaca radova izvršiti potreban presing, radovi bi doista mogli biti gotovi u roku od 15 dana, rekla nam je Marot.

Unatoc pokušajima, nismo uspjeli doci do direktora Projektgradnje, kojeg smo htjeli pitati što se sve izjalovilo na tom gradilištu. Radi o istom izvodacu koji je gradio i sportsku dvoranu na Stoji, s identicnim problemima.


Podijeli: Facebook Twiter