Školski autobus tek najesen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc najavama i pripremama, ucenici s Kaldirštine ove školske godine nece autobusom u školu. Od procelnika pazinskog Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Borisa Demarka doznajemo da je prošlog tjedna gradonacelnik Renato Krulcic donio odluku o raspisivanju natjecaja za prijevoz ucenika na podrucju opcine Motovun, a cijeli bi postupak trebao biti riješen do pocetka iduce školske godine.

Buduci da motovunska osnovna škola djeluje u sklopu pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora, kojoj je osnivac Grad Pazin, pazinski je gradonacelnik u ime osnivaca dužan raspisati natjecaj za prijevoz školske djece na Motovunštini. Sukladno zakonu, osnivac je dužan organizirati prijevoz ucenicima 1. do 4. razreda koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje tri kilometra i ucenicima 5. do 8. razreda koji stanuju najmanje pet kilometara od škole.

Na temelju ove javne nabave, koja još ceka na objavu, ranije predložena autobusna linija produžila bi se do Lazi na podrucju Kaldira, a prijevozom školskim autobusom bili bi obuhvaceni ucenici na podrucju Brkaca i Svetog Bartola, kaže Demark. Napominje da ce se to riješiti za tri mjeseca, koliko bi trebala potrajati provedba natjecaja.

Pitanje prijevoza ucenika s Kaldirštine do škole u Motovunu provlaci se vec duže vrijeme. Prije pocetka ove školske godine djelatnici Autotransa sa Slobodanom Vugrincem, nacelnikom Opcine Motovun, obišli su teren i zakljucili da je zbog uske prometnice, nepogodne konfiguracije terena i broja ucenika, najbolje rješenje minibus ili kombi. 


Podijeli: Facebook Twiter