Školska dvorana bez parketa, kao i gradska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet mjeseci nakon poplave njene se posljedice u Novigradu još uvijek osjecaju. Sanacija gradske sportske dvorane trebala bi biti završena pocetkom proljeca, a u meduvremenu je zbog podizanja parketa odnedavno zatvorena i školska dvorana, koju osim ucenika koriste i lokalne sportske udruge.

Alternativne dvorane u Novigradu nema, pa se sportaši odlaze u okolne gradove i opcine, dok osnovci dio programa odraduju na otvorenom, ukoliko to vremenske prilike dozvoljavaju. Polivalentni školski prostor nemaju priliku puno koristiti, buduci da se i u njemu odvija nastava.

U tijeku je uklanjanje parketa u Osnovnoj školi Rivarela, pri cemu ce pod biti ogoljen do betona, što bi trebalo biti gotovo ovih dana. Taj posao obavljaju školski kucni majstori zajedno s radnicima gradskog poduzeca Neapolis, a u iznošenju materijala, ciji je dio doniran za aktivnosti jedne pulske udruge, pomažu im clanovi sportskih klubova, posebno onog rukometnog. Na taj ce nacin biti uštedeno izmedu 12 i 20 tisuca kuna, doznajemo od ravnateljice Davorke Parmac.

- Koliko ce koštati zamjena parketa i koliku ce štetu procijeniti osiguravatelji tek treba vidjeti. Buduci da se situacija mijenjala, dosad smo imali tri procjene i sad cekamo rezultate. Održali smo sastanak s predstavnicima Istarske županije, koja je osnivac škole, i Grada Novigrada. Dogovoreno je da ce dio koji nam ne isplati osiguravajuca kuca oni pokriti u jednakim dijelovima. Za sanaciju posljedica poplave dosad smo od države dobili 12 tisuca kuna, ispricala je ravnateljica, zahvaljujuci svima koji im u ovom trenutku pomažu.

Koliko ce potrajati sanacija teško je procijeniti. Ravnateljica se nada da ce je uspjeti dovršiti prije Škole djecjeg stvaralaštva "Novigradsko proljece" koja se ove godine održava od 7. do 14. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter