Škole traže 28 pomoćnika u nastavi

Monte Zaro traži šest pomoćnika na nepuno radno vrijeme (N. LAZAREVIĆ)
Monte Zaro traži šest pomoćnika na nepuno radno vrijeme (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula, kao nositelj projekta "Poticanje inkluzivnog obrazovanja u Gradu Puli" raspisao je javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u osnovnim školama na području grada - partnerima u projektu. Projektom je predviđen odabir i zapošljavanje nezaposlenih osoba u osnovnim školama kao pomoćnik/pomoćnica u nastavi za djecu s poteškoćama. Zaposlit će se ukupno 28 izvršitelja.

Prijave do 14. kolovoza

Za prijavu na javni poziv kandidati su dužni priložiti sljedeće dokumente u izvorniku ili preslici: ispunjeni i vlastoručno potpisan obrazac prijave, dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja, životopis, uvjerenje o nekažnjavanju i da se protiv kandidata/kinje ne vodi kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci. Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva podnose se Gradu Pula-Pola, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Sergijevaca 2, Pula, s naznakom "Javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u osnovnim školama Grada Pule" - ne otvarati. Rok za podnošenje prijava je 14. kolovoz  u 12 sati.

Tako škola Kaštanjer traži jednu osobu, na nepuno radno vrijeme (24 sati tjedno), Monte Zaro traži šest pomoćnika na nepuno radno vrijeme od 20 do 30 sati tjedno, a Stoja jednog asistenta na 30 sati tjedno. U školi Šijana traže se tri pomoćnika u nastavi, kao i u škola Tone Peruška, dok se u školi Veli Vrh traže dva, svi na nepuno radno vrijeme. Dvoje se pomoćnika traži i u školi Veruda i Giuseppina Martinuzzi, troje na Vidikovacu, dok pulska Škola za odgoj i obrazovanje traži pet asistenata u nastavi.

Posao asistenta plaća se po satu 25 kuna neto s tim da je prijevoz na rad plaćen do 400 kuna mjesečno. S asistentima se potpisuje ugovor o radu na određeno vrijeme do deset mjeseci. Što se tiče uvjeta za natječaj asistenti trebaju biti zdravstveno sposobni za obavljanje poslova radnog mjesta, imati najmanje srednju stručnu spremu u četverogodišnjem trajanju te biti prijavljeni na evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Za rad u talijanskoj osnovnoj školi kandidat mora biti iz redova talijanske nacionalne zajednice i potpuno vladati talijanskim jezikom. Ukoliko pak nije iz reda talijanske nacionalne zajednice mora u potpunosti vladati jezikom i pismom talijanske nacionalne zajednice.

Program edukacije

Osnovna je zadaća pomoćnika učenicima s teškoćama, kako se navodi u natječaju, pružanje neposredne podrške učenicima u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, pomoć u učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti i pomoć u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka.

Inače, kandidati prijavljeni na javni poziv koji ispunjavaju formalne uvjete biti će pozvani na intervju. Za 56 kandidata koji uđu u uži izbor odabir će se izvršiti i uz pomoć stručnih metoda procjene kompetencija i osobina kandidata. Ukoliko je broj prijavljenih kandidata manji od maksimalnog predviđenog broja kandidata koji ulaze u uži izbor, procjena kompetencija i osobina kandidata provest će se prije intervjua. Odabrani kandidati u obvezi su proći program edukacije u trajanju od 20 sati, a prije sklapanja ugovora o radu kandidati će biti upućeni na liječnički pregled. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter