Školarke u suknjama postaju prošlost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Školske uniforme, koje su postale popularne diljem svijeta kao efikasan nacin ignoriranja društvenih razlika, našle su se na udaru britanskog obrazovnog sustava.

Iako ce i dalje biti dio svakodnevice, sve više škola nalaže da i djevojcice, umjesto suknji, nose hlace. Koji su razlozi takvoj odluci?

Jedan od razloga su djecaci koji vire pod suknje, a drugi razlog su i same djevojcice koje sve više krate suknje pa ih više ne nose na struku nego ih podižu i pretvaraju u minice.

Trend je toliko uzeo maha da je u sve vecem broju škola suknja potpuno ukinuta kao dio uniforme, a djevojkama je propisano da nose hlace kakve nose i djecaci.

Ovakvi su potezi naišli i na neodobravanje, a samo jedna od onih koji su protiv novih pravila je i 15-godišnja Sharna Griffin koja smatra da "nije pravedno da suknje ne smiju nositi niti djevojke koje se drže propisa i nose suknju do koljena", prenosi latimes.com.

U znak protesta, prvi dan škole došla je u suknji, no zbog svojeg je neposluha poslana kuci. U školi pak tvrde kako je ovo najbolje rješenje jer su do sada ucitelji provodili previše vremena opominjuci ucenike zbog nacina odijevanja i ispravljajuci ih, što je narušavalo atmosferu u razredu, a i nastavni program je trpio.

Poruka koju ravnatelji žele prenijeti ovim potezom je da se treba usredotociti na ucenje i maknuti svaku distrakciju koja od toga odvlaci. Prema iskustvima brojnih ravnatelja, kao najveca distrakcija djecacima pokazale su se njihove kolegice u suknjama.


Podijeli: Facebook Twiter