Školarci slikom do Ville Marie

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

U Vili Maria jučer je održana radionica naslovljena "Školarci slikom do Vile Marie", u organizaciji ove ustanove i HDLU-a Istre. Tom prigodom sudjelovali su učenici iz osnovnih škola Divšići te Petra Studenca iz Kanfanara, koji su se umjetnički izražavali pod vodstvom Slavice Marin, čija je izložba "Morfologija mijena" u tijeku u Multimedijalnom centru Luka.

- Održavanje takvih radionica vrlo je važno, i za učenike i za korisnike Doma i njihovu integraciju, a posebice kada se radi o umjetničkom izražavanju. Slavica Marin s njima koristi industrijski otpad te rade zajedno skulpture koje će ubuduće krasiti prostore ovoga Doma, a djeca se na taj način senzibiliziraju za osobe s posebnim potrebama. U radionici sudjeluje 11 korisnika Vile Marie koji imaju umjetnički senzibilitet, kazala je predsjednica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre Dorina Vlakančić.

Profesorica likovnog u školi Divšići i Petra Studenca Kanfanar Elena Vitasović također je pohvalila održavanje takvih radionica, te naglasila i važnost socijalnog momenta u svemu tome.

Gaia, učenica šestog razreda iz Kanfanara, i Marin, petaš iz Divšići, rekli su da im je tu vrlo lijepo i zabavno te da vole raditi u takvim radionicama.

Radna terapeutkinja Vesna Horvat i ravnateljica Vile Marie Vesna Sperath govorile su o tome kako učestalo surađuju sa školskim i predškolskim ustanovama, što njihovi korisnici izvrsno prihvaćaju. Što se to zbiva na ovim radionicama, pratili su i mališani iz vrtića Oblutak s njihovim odgojiteljicama. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter