Školarci od Rockog Polja do Roca preko Cerovlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prometni dan D, kako su na Buzeštini nazvali zatvaranje državne ceste od Bršcaka do Rockog Polja, poceo je u srijedu s malim zakašnjenjem. Umjesto u 9, kako je najavljeno, cesta je službeno zatvorena oko 15 sati, no i dalje se moglo prolaziti jednom trakom sve do dolaska specijalnog stroja za hladno recikliranje materijala. Rijec je o novoj tehnologiji koja ce se primijeniti prilikom rekonstruiranja 1.685 metara duge dionice.

U Buzetu su rekonstrukciju državne ceste od Bršcaka do Rockog Polja docekali s velikim nestrpljenjem, ali i velikim primjedbama gradana upucenim na adresu investitora Hrvatskih cesta zbog zakašnjele informacije o zatvaranju ceste te propusta u organizaciji gradilišta.

U protekla dva dana, kaže gradonacelnik Valter Flego, gradskoj upravi obratili su se mnogi koji shvacaju situaciju, medutim traže pomoc. Grad je ponudio i prometnim znakovima oznacio dvije nerazvrstane ceste iskljucivo za promet osobnim automobilima: Buzet - cesta za Hum - Brnobici - Rocko Polje te Buzet - Roc - groblje Roc - Kompanj - Kosici - nova cesta Rocko Polje.

Flego je najavio da ce u Zagrebu s predstavnicima Hrvatskih cesta razgovarati o problemima nastalim zbog zatvaranja tranzitnog prometnog pravca, ali i o nastavku rekonstrukcije državne ceste od Buzeta do Lupoglava prema dinamici nacelno dogovorenoj prošle godine.

Bude li se pridržavao prometne studije, autobusni i teretni promet iducih mjesec dana preusmjerit ce se na alternativni pravac preko Lupoglava, Pazina i Motovuna. U slucaju prijevoznicke ture za Rijeku to je stotinjak kilometara duže samo u jednom pravcu.

Osnovci iz Lanišca, Podgaca i Rockog Polja koji se školuju u Podrucnoj školi Roc autobusom ce se voziti preko Cerovlja. Autobus iz Lanišca krece u 6.45 sati, u Rockom Polju je u 7 sati i onda preko Cerovlja do Buzeta dolazi u Roc u 8 sati. Za 27 osnovaca dnevno je to 110 kilometara, odnosno sat vremena vožnje više, saznajemo od voditeljice rocke škole Karmen Kevereski Nikovic.

Javna vatrogasna postrojba Buzet, kaže zapovjednik Damir Fabijancic, dislocirala je vatrogasno vozilo buzetskog DVD-a Operativne grupe Roc iz Roca u Rocko Polje, a u pripravnosti su, s dva vatrogasna vozila u Lanišcu, i clanovi DVD-a Cicarija. Buzetski vatrogasci u kontaktu su s JVP-om Pazin koji ce im u slucaju potrebe priskociti u pomoc s vecim vatrogasnim vozilima.


Podijeli: Facebook Twiter