Školarci iz Banjola i Loborike više ne putuju u Pulu

Od rujna će Osnovnu školu Marčana pohađati i školarci iz Loborike (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)
Od rujna će Osnovnu školu Marčana pohađati i školarci iz Loborike (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

S novom školskom godinom 2012./13. dolazi do promjena u ustroju Osnovne škole dr. Mate Demarina Medulin i Osnovne škole Marčana, kojima je osnivač Istarska županija.

Tako će od jeseni Osnovna škola dr. Mate Demarina u svojoj nadležnosti, osim Područnih odjela Ližnjan i Šišan, imati i Područni odjel Banjole. Do sada je Područna škola Banjole djelovala u Osnovnoj školi Vidikovac kojoj je osnivač Grad Pula.

Isto tako mijenja se ustroj Osnovne škole Marčana u kojoj će djelovati matična škola i Područni odjel Loborika, koja je do sada djelovala je u sastavu Osnovne škole Šijana.

Kako je objasnila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske Županije Patricia Smoljan, odluka o prestanku rada određenih područnih škola u osnovnim školama kojih je osnivač Grad Pula donijeta je još 2006. na Gradskom poglavarstvu.

S obzirom da su se tada očekivale promjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, a time i u projektu Mreža osnovnih škola, pričekalo se s provođenjem ove odluke.

Novi Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi stupio je na snagu u kolovozu 2008. godine, i tada je određeno da osnivači školskih ustanova za svoje područje donose prijedlog mreže te ga dostavljaju Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Na temelju sporazuma koje će zaključiti ravnatelji imenovanih ustanova tijekom ovog mjeseca, s 1. rujnom ove godine bit će preuzeti radnici, učenici i inventar područnih odjela te će sukladno istom, nastava i sve druge aktivnosti koje su uz istu vezane započeti početkom nastavne godine s 3. rujnom 2012. godine u novom ustroju. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter