Škola Veli Vrh jeftinija za 7,1 milijun kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 16 akata gradonacelnika Borisa Miletica donesenih proteklog tjedna posebno se istice zakljucenje aneksa ugovora o financiranju izgradnje OŠ Veli Vrh kojim se ostvaruje ušteda od 7,1 milijun kuna.

Naime, dogovorom izmedu Grada i Zagrebacke banke dosadašnja kamatna stopa smanjena je sa 7,08 na 5,08 posto na kredit u visini od 33 milijuna kuna te ce se kroz 20 godina ostvariti spomenuta ušteda, ciji ce dio sljedece godine iznositi 630 tisuca kuna.

Druga je to višemilijunska ušteda Grada s obzirom na to da je u dogovoru s istom bankom smanjena i kamatna stopa za kredit podignut za financiranje druge faze izgradnje stadiona "Aldo Drosina", gdje je aneksom uštedeno oko šest milijuna kuna.

- Dogovor o smanjenju kamatne stope pokazuje kvalitetan partnerski odnos s našom poslovnom bankom, a ušteda je itekako znacajna. Nakon što smo vec realizirali dva ovakva dogovora u pregovorima smo i za smanjenje kamatne stope za kredit kojim se financirala prva faza izgradnje stadiona, no buduci da je rijec o fiksnoj kamati, potrebna je nova javna nabava, rekao je gradonacelnik.

Miletic je odobrio prijedlog Brune Krajcara da se dio Narodnog trga imenuje Poljanom Mate Balote. U spomen na Miju Mirkovica nazvat ce se dio pulske zelene tržnice bez mijenjanja postojecih kucnih brojeva.

U drugoj polovici 19. stoljeca lokacija je nosila naziv Mala Poljana, a uskoro bi se na tržnici trebala postaviti skulptura Mije Mirkovica - Mate Balote.

Uz ovu promjenu, još ce dvije lokacije dobiti nove "vlasnike". Zelena površina izmedu Radiceve i Dobriline imenovat ce se Parkom Vlade Gotovca, a zelena površina uz raskrižje Volticeve i Meštroviceve ulice Parkom Renata Pernica.

Kako je istaknuo Miletic, najvažnije je da imenovanje novih trgova ne zadire u postojece kucne brojeve na kojima su prijavljeni gradani te im se ne stvara nepotreban trošak promjene boravišta u osobnim dokumentima.


Podijeli: Facebook Twiter