Škola u Žbandaju bit će gotova najkasnije do srpnja

Djeca su ove godine premještena iz Žbandaja u školu u Svetom Lovreču (Elio VELAN)
Djeca su ove godine premještena iz Žbandaja u školu u Svetom Lovreču (Elio VELAN)

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su dobili informaciju o obnovi zgrade područne škole i izgradnji sportske dvorane u mjesnom odboru Žbandaj. Kao što je poznato djeca su ove godine premještena iz te škole u školu u Svetom Lovreču. Čeka se na početak radova obnove školske zgrade. Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić obavijestio je nazočne da je natječaj za obnovu područne škole u Žbandaju poništen s obzirom da su pristigle ponude izvođača koji su se natjecali daleko premašile predviđeni trošak. Cijena je od predviđenih četiri do pet milijuna kuna porasla  na devet milijuna. Iz tog razloga natječaj će se ponoviti pod novim uvjetima. No, gradonačelnik je ustvrdio da će najkasnije u srpnju iduće godine djeca dobiti renoviranu školu i sportsku dvoranu.

U dva dijela

Na prošlotjednoj sjednici porečkog Gradskog vijeća vijećnici su usvojili dnevni red izuzetne duljine pa je odlučeno da se drugi dio sjednice o istog dnevnog reda odradi u četvrtak 13. listopada. Iznimna dužina dnevnog reda ovisna je o cijelom nizu izvješća o radu i financijskog izvješća za 2015. godinu svih relevantnih gradskih institucija i poduzeća.

Prošlog se tjedna raspravljalo o izvještajima Doma za starije i nemoćne osobe, Talijanske Osnovne škole Bernardo Parentin, Pučkog otvorenog učilišta, porečke Gradske knjižnice. Na dnevnom redu ovog tjedna naći će se među ostalim i Zavičajni muzej Poreštine, Dječji vrtić i jaslice Radost, Umjetnička škola, Sportske zajednice te ostale kulturne i društvene institucije.

Škola dogodine

Gradsko vijeće će nadalje raspravljati o financijskom izvješću te izvještaju o radu u 2015. godini gradskih poduzeća Usluga i Odvodnja.

Kako sada stvari stoje Poreč se nalazi na samom nacionalnom vrhu po standardima ulaganja u kulturne, socijalne i društvene aktivnosti. Upravo je ovih dana najavljeno da će tokom iduće godine krenuti izgradnja nove zgrade porečke osnovne škole. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter