Škola u Banjolama obnovila status eko-škole


U dvorištu Područne škole Banjole ovog se tjedna drugi put zavijorila Zelena zastava. Prije dvije godine škola je dobila status međunarodne eko-škole, a ove godine prvi put obnavlja status.

Na svečanosti, kojoj je prisustvovao medulinski načelnik Goran Buić, prvi je put prikazan spot eko-himne "Mići ekolozi" koju je uglazbio Bruno Krajcar, a autor spota je jedan roditelj.

Kodeks škole je "Čuvamo i pazimo svaki djelić našeg planeta na kojemu smo mi sretna djeca svijeta". Škola surađuje s mnogim udrugama i uključuje se u ekološke akcije kao što su Zelena čistka, Natječaj za čisto plavo more, Aleja zajedništva i smotra Dani kruha u Labinu.

Lani su učenici sudjelovali u projektu Poučna staza Bumbište, a ove godine u sklopu projekta Jadransko more posvojili su morsku kornjaču Korneliju Molly koja je na liječenju u akvariju na Verudeli.

Područna škola Banjole ima četiri razreda s ukupno 75 učenika. Okružena je velikim dvorištem u kojem se nalazi park, rukometno igralište, teren za odbojku i balon dvorana.

Đaci i učitelji brinu o okolišu, pa su u dvorištu posadili mediteransko bilje, masline, a u suradnji s udrugom za poticanje uzgoja mediteranskih kultura Agromediterana i smokve. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter