Škola mora štedjeti na WC papiru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec neko vrijeme u sanitarnim cvorovima rovinjske srednje škole Zvane Crnje nema toaletnog papira. Na tu su nas cinjenicu anonimno upozorili ucenici koji su napisali da im je na nedavnom ucenickom vijecu receno da škola nema novca i da ucenici nose WC papir od kuce. "Ucenici ga nemaju, ali zato profesori imaju", piše u dopisu ucenika. Za komentar smo pitali ravnateljicu škole Mariju Brana.

- Nije baš tako. Upravo smo imali vijece roditelja na kojemu su oni predložili da kupuju toaletni papir, odnosno da se svakog mjeseca izmjenjuju razredi koji ce ga kupovati. Nažalost, radi se opet o tome da vecina mora ispaštati zbog manjine. Toaletni papir smo stavljali redovno, no precesto se dogadalo da su se cijele role papira vadile iz spremnika, gužvale te natrpavale gdje im nije mjesto. Kap koja je prelila cašu bila je kada su nedavno ucenici razbili držace za toaletni papir. Za nas je to dodatni trošak, a predvidena sredstva za nabavku potrošnog materijala su nam znatno smanjena, pojašnjava Brana.

Nadalje kaže da su i ucenici na ucenickom vijecu osudili ponašanje pojedinaca i shvacaju problem te da ce škola ponovno kupovati toaletni papir ako se ti incidenti ne budu dogadali.

Slicnih problema su povremeno imali i u susjednoj Strukovnoj srednjoj školi Eugena Kumicica.

- Postavili smo takozvane antivandal kutije. Uložili smo u kvalitetu i nije nam žao. Mislim da bi trebalo poraditi s ucenicima da se takvo što ne dogada, rekao je ravnatelj strukovne škole Ivan Sazdevski. (Mihalea MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter