Škola i dvorana u Žbandaju trebaju biti gotovi do početka nastave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradnja područne škole i sportske dvorane u Žbandaju je pri kraju. Kako je najavio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je gradilište obišao s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Nadijom Kos, nastava će u novoj školu za osamdesetak djece početi 4. rujna. Radovi su ovih dana u završnoj fazi, gradilište u središtu mjesta vrvi radnicima koji dovršavaju keramičarske i ličilačke radove, a uređuje se i vanjsko igralište dimenzija 18 s devet metara.

- Već se sada vidi da će ova škola biti vrlo moderno zdanje koje će zadovoljiti potrebe školaraca i učitelja, ali će, zahvaljujući dvorani od 200 četvornih metara, vrlo brzo postati i središte brojnih zbivanja naselja Žbandaj i okolice. Nakon što se u kolovozu dovrše svi radovi i ishode sve potrebne dozvole, škola će svoja vrata za stotinjak učenika otvoriti prvog dana nove školske godine, 4. rujna, rekao je prigodom obilaska Peršurić.

Ravnateljica Kos izrazila je zadovoljstvo što radovi lijepo napreduju i naglasila kako će izgradnjom ovih zdanja u Žbandaju, ali i nove školi na Finidi koja će svoja vrata otvoriti 2018. godine, napokon biti omogućena jednosmjenska nastava u svim porečkim školama.

Podsjetimo na tehničke podatke - nova škola u Žbandaju imat će površinu od oko tisuću kvadrata i kapacitet za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda. Imat će četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove, sportsku dvoranu i parkiralište s petnaestak parkirnih mjesta. Osim za učenike, vrata nove sportske dvorane bit će otvorena i za sve sportaše i rekreativce te za žitelje MO-a Žbandaj. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter