Škola Centar: Nova školska kuhinja i blagovaonica

Gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicima i ravnateljicom Melitom Milić (N. LAZAREVIĆ)
Gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicima i ravnateljicom Melitom Milić (N. LAZAREVIĆ)

Učenici, njih 276, i učitelji najstarije pulske osnovne škole - OŠ Centar, na Danteovom trgu, u nadolazećoj će školskoj godini prvi put uživati u toplim marendama iz nove školske kuhinje i blagovaonice koje su u izgradnji. Rekonstrukcija, adaptacija i nadogradnja škole vrijedne su približno milijun kuna, a prema planovima trebale bi biti zgotovljene do kraja rujna.

Podizanje školskog standarda

Veliko zadovoljstvo njihovim tijekom izrazio je jučer gradonačelnik Boris Miletić koji je sa suradnicima obišao gradilište, u pratnji ravnateljice Melite Milić.

- Svakog ljeta školske praznike koristimo za ulaganje u osnovne škole čiji je osnivač Grad Pula. Ove ćemo godine tako investirati više od 2,2 milijuna kuna za obnovu i podizanje školskog standarda u svim pulskim školama. Od toga je milijun kuna namijenjeno značajnim i zaista vrijednim radovima u OŠ Centar. Drago mi je da će ovdašnji osnovnoškolci ubuduće dobivati kuhane marende umjesto dosadašnjih suhih obroka, jer je to puno zdravije i kvalitetnije rješenje za prehranu naše djece, rekao je gradonačelnik Miletić, precizirajući da je Grad Pula osigurao financijska sredstva, a dio su decentralizirana sredstva iz nadležnog ministarstva.

Miletić je kazao i da se raduje što su ovogodišnjim uvođenjem wi-fi sustava u školi omogućili korištenje naprednih tehnologija i priuštili novim generacijama učenika uvjete poput onih koje imaju ili priželjkuju njihovi vršnjaci u Europskoj uniji. Nije propustio zahvaliti izvođačima radova iz tvrtke GIT Varaždin d.o.o, koji marljivo obavljaju svoj posao. (K. FLEGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter