Skok s motkom: Horvatov novi dvoranski rekord 5,51 m

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmladi hrvatski olimpijac iz Londona Ivan Horvat (19) pobijedio je u skoku s motkom na "Indoor Classicu" u Becu preskocivši 5,51 metara, cime je za jedan centimetara popravio svoj i državni dvoranski rekord. Horvat je tako u posljednjih mjesec dana treci put rušio nacionalni rekord.

Juniorski doprvak svijeta je 22. prosinca u Osijeku dva puta rušio rekord. Prvo je preskocio 5,40 m i popravio državni rekord za pet centimetara, da bi ga nakon toga poboljšao za još 10 centimetara, preskocivši visinu od 5,50 metara. Sada je u Becu preskocio još jedan centimetar više. Njegov osobni rekord na otvorenom iznosi 5,60 m.

U Becu je novi juniorski dvoranski rekord na 400 metara postavio Mateo Ružic istrcavši vrijeme 47.28 cime je ujedno istrcao normu (47.30) za Europsko dvoransko prvenstvo. Ružic je na koncu osvojio trece mjesto.

Zapažene nastupe imali su i ostali naši predstavnici pa je Ivana Loncarek osvojila 2. mjesto u utrci na 60 m prepone s rezultatom 8.27 cime se približila normi (8.20) za Europsko dvoransko prvenstvo na samo sedam stotinki, dok je Anita Banovic osvojila deveto mjesto u utrci na 400 m s rezultatom 54.69. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter