Škoficev "Corpus" u Belgiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je pocetkom ovog tjedna gostovao u zagrebackoj galeriji Kraljevic porecki umjetnik Goran Škofic predstavlja se belgijskoj publici u petak, 22. listopada. U galeriji Sint Lukas u Bruxellesu otvara se njegova samostalna izložba na kojoj ce predstaviti videoinstalaciju "Corpus".

Galerija samostalno djeluje u sklopu istoimenog Arhitektonskog fakulteta od 1980. godine i do sada je ugostila mnoge projekte i umjetnike, izmedu ostalih i: Georgesa Adéagba, Rodneyja Grahama, Nedka Solakova, Richarda Billinghama, Inku Essenhigh.

Izložbu Gorana Škofica ondje je moguce pogledati do 13. studenog, a ostvarena je u suorganizaciji AirAntwerpen rezidencije za umjetnike (na kojoj je Škofic boravio tijekom srpnja, kolovoza i rujna ove godine) i ureda Istarske županije u Bruxellesu.

Goran Škofic bavi se videom, filmom, fotografijom i novim medijima. Diplomirao je videooblikovanje na Umjetnickoj akademiji u Splitu. Za svoj rad nagraden je nagradom "Radoslav Putar", koja mu je omogucila boravak na prestižnoj rezidenciji ISCP (Internacional Studio&Curatorial Programme) u New Yorku.

Predstavljao je Hrvatsku na Bijenalu mladih Europe i Mediterana, izlagao na izložbama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Clan je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Porecu i Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter