Škofic i Majic izlažu u New Yorku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su "Bijelo" i "Corpus", radovi istarskog multimedijalnog umjetnika Gorana Škofica, ove godine predstavljeni publici razlicitih domacih i europskih kulturnih manifestacija, 18. studenog bit ce izloženi u galeriji Ana Cristea u njujorškom Chelseaju, uz radove iz posljednjeg ciklusa Marina Majica.

I ovom zajednickom izložbom Škofic i Majic upozoravaju da dijele interes u primjeni stvaralackih i kreativnih postupaka koji se oslanjaju na aktualne digitalne procese, a kako bi stvorili djela koja ostaju cvrsto utemeljena u predigitalnom kontekstu.

Majic pritom pronalazi motive u suvremenim medijima, i to dekontekstualizacijom i spajanjem u nove cjeline, cime oni postaju vizualizacije doživljaja okoline, dok se Škofic u svome radu koristi svojim tijelom kao medijem izražavanja. Njemu zatim videomanipulacijom dodaje novi okvir i sadržaj, komentar suvremene društvene zbilje.

Goran Škofic svoje ideje oblikuje kroz forme videa, filma, fotografije i novih medija. Diplomirao je videooblikovanje pri Umjetnickoj akademiji u Splitu, a za svoj je rad nagraden nagradom Radoslav Putar koja mu je omogucila boravak na prestižnoj rezidenciji ISCP (Internacional Studio&Curatorial Programme) u New Yorku.

Predstavljao je Hrvatsku na Bijenalu mladih Europe i Mediterana, izlagao na izložbama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Porecu i Zagrebu.

Marin Majic studirao je pri Odsjeku slikarstva na zagrebackoj Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a ove godine bilježi nagrade na 45. Zagrebackom salonu i 30. Salonu mladih u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu.

Oba su umjetnika u rujnu ove godine izlagala na izložbi After the Fall u Peekskillu pokraj New Yorka, a ovo im je prva galerijska izložba u SAD-u. Izložba u galeriji Ana Cristea ostaje otvorena do 22. prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter