Škodom naletio na dječake na pješačkom


U Puli je u Stankovićevoj ulici, kod raskrižja s Vukovarskom, danas oko 18.40 sati stradalo dvoje djece koja su prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu.

Na njih je naletjelo vozilo škoda fabia pulskih oznaka koje se kretalo lijevom kolničkom trakom jednosmjerne Stankovićeve ulice. Po riječima očevidaca nesreće radi se o dvojici dječaka koji su prelazili preko zebre dok je na semaforu pješacima bilo upaljeno crveno, a vozačima automobila zeleno svjetlo.

Navodno se unatoč tome automobil u desnoj traci zaustavio pred zebrom da propusti pješake, ali to nije učinio i vozač škode, koji je počeo kočiti tek kad ih je uočio. Unatoč tome, auto je prednjim dijelom udario u dječake i oborio ih na tlo.

Po kazivanju očevidaca jedan je dječak odmah ustao, a drugi je, žaleći se na bolove, ostao ležati do dolaska vozila hitne pomoći, koje je vrlo brzo stiglo u Stankovićevu.

Na mjestu nesreće ekipa prometne policije obavila je očevid i razgovarala s vozačem škode i očevicima.

Iz PU istarske potvrdili su nam da je u Stankovićevoj došlo do naleta vozila na dvojicu dječaka te da su prevezeni u pulsku Opću bolnicu. Težina njihovih ozljeda večeras još nije bila poznata, kao ni sve okolnosti nesreće. (M. KOŠTA, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter