Skocio s nadvožnjaka pa se pokušao ubiti u bolnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prava drama odvijala se u subotu na autocesti A3, kod naplatnih kucica na izlazu Rugvica, gdje su policajci punih pola sata odgovarali 35-godišnjeg Nigerijca da s nadvožnjaka ne skoci na autocestu. U odgovaranju nisu uspjeli, a na svu srecu skok nesudenog samoubojice, usprkos velikoj visini i padu na asfalt, prošao je samo sa slomljenim stopalom.

Rastrojeni Nigerijac bio je potpuno nekomunikativan. Policajci su s njim pokušavali komunicirati na engleskom, njemackom i francuskom, ali povratna reakcija gotovo je u potpunosti izostala.

Prvi pozivi policiji stigli su od uznemirenih vozaca koji su s iznimno prometne autoceste, kod izlaza Rugvica ugledali muškarca kako sjedi na ogradi i sprema se na skok. Oko 17.25 sati uistinu je i skocio, i to na sredinu pretjecajne trake, a na srecu je policija do tada vec stigla blokirati promet i isprazniti tu dionicu autoceste.

Na mjestu dogadaja vec je cekala i lijecnicka ekipa koja je Nigerijcu odmah pružila pomoc i potom ga prevezla u KB Dubrava.

No, ni tu drama nije završena jer je muškarac na rendgenskom snimanju dograbio škare i ponovo prijetio da ce se ubiti. Srecom u toj ga je namjeri uspio sprijeciti bolnicki zaštitar, nakon cega su ga policajci svezali. I kasnije su istražitelji slucaja naišli na zid šutnje te je još uvijek misterij kako se Nigerijac našao u Hrvatskoj i zašto se odlucio ubiti.

Ne zna se niti kada niti gdje je ušao u zemlju, a navodno je medu osobnim dokumentima imao i vozacku dozvolu jedne zapadnoeuropske države. Iako se isprva sumnjalo da bi se moglo raditi o bjeguncu iz Prihvatnog centra za strance u nedalekom Ježevu, ta je sumnja otklonjena provjerom njegovog identiteta.


Podijeli: Facebook Twiter