Skliski pulski nogostup čeka tri brušenja

Jučer je počelo brušenje betonskih ploča nogostupa na rivi
Jučer je počelo brušenje betonskih ploča nogostupa na rivi

Mjesec dana otkako je počelo betoniranje, nogostup na pulskoj rivi u većem je dijelu zgotovljen. Barem kad je o grubim radovima riječ. Prekriven je tako i posljednji centimetar prašine i kamenja po kojem je prije betoniranja bilo gotovo nemoguće hodati bez izvrtanja nožnih zglobova.

Pješaci su stoga hodali po prometnici i jedva dočekali završetak betoniranja, posebno oni koji su poslom ili stanovanjem vezani za svakodnevni dolazak na rivu, mame s djecom u kolicima ili pak osobe s invaliditetom koje se kreću u kolicima.

No, nakon dovršetka betoniranja pojavio se drugi problem - klizanje. Mnogi su pješaci naime, posebno za jučerašnjeg kišnog poslijepodneva, primijetili da su betonske ploče na nogostupu strašno skliske hodanje tim dijelom čak i  opasno.

- Vrlo lako padnete, pogotovo ako nemate gumene đonove na cipelama. Evo, još kad padne kiša, situacija je puno gora i nesigurno je hodati nogostupom, upozorila nas je tako jučer jedna Puljanka na ulazu u obližnju trgovinu na rivi.

U namjeri da doznamo hoće li se nešto učiniti po tom pitanju, obišli smo gradilište. Ondje su nam rekli da slijedi brušenje ploča koje će na koncu dobiti "grubi" sloj, a što će pak sprječavati klizanje. Radovi će biti gotovi krajem kolovoza.

- Nogostup, dakle, nije gotov. Počeli smo s brušenjem ploča i, po svemu sudeći, bit će potrebne tri "ruke" i tada će u potpunosti biti gotov, pojasnio nam je Sandro Kosić, poslovođa Gp-a, kojeg smo zatekli na gradilištu. (piše N. SOFTIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter