Skliski kolnici i kolone na granici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kolnici su mokri i skliski u središnjoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskome primorju, Gorskom kotaru i Lici, upozorio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) u priopćenju.

HAK moli vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocestama, kao i na državnoj cesti D1 zabrana nema.

Gust je promet na većini cesta prema unutrašnjosti osobito na: autocesti A1 između od Karlovca prema Zagrebu te od Zadra prema tunelu Sveti Rok; na A3 Bregana - Lipovac u smjeru zapada; na Istarskome ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija; na izlazu s otoka Krka prema kopnu; na A7 granični prijelaz Rupa – Rijeka u oba smjera.

Na naplati Lučko na izlazu s autoceste zasada nema dužih čekanja.

Kolone su na: na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija 7 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; na naplati Zagreb istok (izlaz s autoceste A3 Bregana - Lipovac) prema Zagrebu oko 3 km; na autocesti A7 granični prijelaz Rupa - Rijeka; na naplatnim postajama Rupa oko 500 m prema Zagrebu, oko 600 m prema graničnom prijelazu Rupi.

Pojačan je promet na graničnim prijelazima: ulazak: Stara Gradiška, Bregana, Županja, Bajakovo i Karasovići (30-40 min); izlazak: Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija; oba smjera: Aržano.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter