Skliska rampa dobit će protukliznu gumu

Treba li čekati da netko strada? (D. MEMEDOVIĆ)
Treba li čekati da netko strada? (D. MEMEDOVIĆ)

U našu se redakciju obratio čitatelj (podaci poznati redakciji) koji nam je ukazao i požalio se da je ulaz u poslovnicu T-Coma u Fontičkoj ulici jako sklizak, jer se istovremeno radi o rampi za osobe s invaliditetom. No, to je zajednički ulaz za svih, pa ga osim osoba u invalidskim kolicima, naravno, kosite i ostali klijenti (jer stepenica nema), a budući da je ona bez stopera na njoj se mnogi poskliznu, poput našeg sugovornika. Posebno je takav ulaz opasan u kišno vrijeme, napomenu je naš čitatelj.

Štoviše, o tome je odmah obavijestio i djelatnike dućana koji su tek kratko ustvrdili da nije jedini i da se više ljudi požalilo zbog takvog arhitektonskog rješenja, odnosno nedostatka stopera, ali su ga ipak uputili na šefa. S obzirom da ga u tom trenutku nije bilo, vratio se drugi dan, a kako ponovo nije riješio problem, došao je kod nas. Povod mu je svakako bila opaska djelatnika da on nije jedini koji se poskliznuo i kako se to uredno događa, no pomaka nema. Smatra da doista nadležni ne bi trebali čekati na netko ozbiljnije strada zbog takvog nedovršenog ulaza, jer je riječ tek o malom ali značajnom potezu - postavljanju traka koje sprječavaju klizanje.

Je li doista potrebno da je rampa takva ili se može učiniti
nešto da ne bude ovako skliska upitali smo i nadležne u Hrvatskom Telekomu. Nakon što su ispitali cijelu situaciju odmah su nam poslali dopis u kojem su nas obavijestili da će se u sljedećih nekoliko dana rampa dodatno opremiti protukliznom gumom i rukohvatom da bi se doista izbjegle eventualne nezgode. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter