Sklad ljubavnih pjesama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijetnja kišom otvorenje Medunarodnog festivala rane glazbe/Dvigrad festivala udaljila je od maticne pozornice bazilike sv. Sofije u drevnom Dvigradu i svecanu prvu ovogodišnju koncertnu produkciju premjestila pred oltar kanfanarske crkve sv. Silvestra.

To je ujedno i bio uzrok osjetnog kašnjenja pocetka veceri, na što se nadalje nezgodno nadovezala i cinjenica da je predviden program za takvu (ne)priliku rezultirao predugim, pa time i u drugom djelu koncerta upola manje posjecenim.

Publici su se predstavili clanovi francuskog ansambla Le Parlement de Musique predvodeni svojim umjetnickim voditeljem Martinom Gesterom (harpsichord) te hrvatske vokalne solistice Ivana Lazar i Helena Lucic. Tema je glasila "Musiche amorose".

Koncert je ostvaren uz potporu Francuskog instituta u Zagrebu i CulturesFrance, a pokrovitelji Dvigrad festival i ove su godine Istarska županija, Papinski institut za crkvenu glazbu, Ministarstvo kulture, Opcina i Turisticka zajednica Kanfanar i Hrvatska turisticka zajednica.


Podijeli: Facebook Twiter