Skiri nagrada za najinovativniji proizvod

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetiljka Lun-up (iLuna) koju je Puljanin Dean Skira dizajnirao za talijansku tvrtku iGuzzini osvojila je nagradu londonskog ARC Showa u kategoriji najinovativnijeg proizvoda.

Konkurencija je bila jaka jer su medu finalistima bile svjetski priznate tvrtke poput Crestrona UK, Erca Lightinga i DeltaLighta, no ocjenjivacki sud prednost je dao izvrsnosti i inovativnosti Lun-upa. The ARC Show dvodnevni je sajam arhitektonske i komercijalne rasvjete koji okuplja cjelokupnu industriju s ciljem predstavljanja najnovijih tehnoloških dostignuca i dizajnerskih noviteta.



The ARC Innovation Award dodjeljuje se najnaprednijim i najinovativnijim proizvodima trenutno dostupnima na tržištu. Lun-up, odnosno iLuna nastala je iz potrebe za osvjetljavanjem oblih, vertikalnih objekata jedinstvenim svjetlosnim snopom.

Iz osnovnog oblika lampe moguce je proizvesti najrazlicitije kombinacije, a prvi put je primijenjena pri realizaciji vanjske rasvjete hotela Lone u Rovinju.

Svjetiljka, koja je i u službenoj konkurenciji za ovogodišnju nagradu Udruge profesionalnih dizajnera svjetla (PLD award), službeno ce biti predstavljena javnosti na sajmu Light+Building u Frankfurtu.


Podijeli: Facebook Twiter