Skira za Rovinj priprema svjetleće stablo nara


Do kraja travnja kružni tok na Turnini bit će ukrašen novom svjetlećom instalacijom. Riječ je o stablu nara, kojeg je dizajnirao poznati pulski umjetnik Dean Skira, tvorac svjetlećih Uljanikovih divova. Inače, stablo nara predstavlja prvu fazu uređenja rotora, kojemu slijedi i postavljanje dodatne instalacije pod nazivom Rovinjski val.

Prva faza uređenja rotora i postavljanja dekorativnog stabla  nara (inače simbola Rovinja), a koja uključuje projekt, izvođenje i nadzore "teška" je 850 tisuća kuna, od kojih je Ministarstvo turizma  iz programa promidžbe osiguralo 55 posto sredstava, a Grad Rovinj preostali dio. Izrada instalacije započela je početkom godine kao radionički rad ugovoren s tvrtkom Orkainox iz Zaprešića, a njena se montaža najavljuje za početak travnja, kada će se dovršiti i preostali dijelovi rasvjete na i oko instalacije.

Ipak, sam završetak radova ovisi o vremenskim uvjetima za izvođenje radova na sklapanju instalacije na licu mjesta, kao i mogućnosti izvođenja elektro tehničkog dijela radova, pa je kako doznajemo od Biserke Matacin, pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i održavanje objekta očekivani rok dovršetka i postavljanja instalacije je sredina, odnosno konac travnja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter