Skijaški skokovi: Slovencima Zakopane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenska reprezentacija u skijaškim skokovima, u sastavu Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala i Peter Prevc, osvojila je prvo mjesto u poljskim Zakopanima, drugom od šest momčadskih natjecanja koja su na rasporedu ove sezone.

Poljacima nije pomogla ni činjenica da su pojedinačno gledano imali prvog (Stoch), drugog (Kot) i četvrtog (Zyla) skakača cijelog natjecanja, kad je podbacio četvrti reprezentativac Mietus koji je ostvario 27. rezultat. Njegov podbačaj u drugoj seriji iskoristili su Slovenci, koji su nakon šest skokova držali drugo mjesto, i na krilima 19-godišnjeg Hvale, najmlađeg u svojim redovima, prestigli Poljake te potom tu prednost zadržali do kraja.

Treće mjesto osvojili su Austrijanci koji se bez Schlierenzauera nisu mogli nositi sa Slovencima i Poljacima, dok su četvrti bili Nijemci, pobjednici prvog ovosezonskog natjecanja održanog u finskom Kuusamu. Potpuno su podbacili Norvežani koji su, premda u najjačem sastavu s Bardalom, Jacobsenom, Hildeom i Veltom, na kraju osvojili tek sedmo mjesto.

Rezultati: 1. Slovenija 963,5, 2. Poljska 954,4, 3. Austrija 931,1, 4. Njemačka 908,4, 5. Češka 833, 7, 6. Rusija 831,8, 7. Norveška 822, 8. Italija 781,3. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter