Skijanje: Pobjeda Neureuthera, Hrvati bez druge vožnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemački skijaš Felix Neureuther pobjednik je slalomske utrke za Svjetski kup održane u noći sa subote na nedjelju u japanskom skijalištu Yuzawa Naeba, na kojoj su trojica hrvatskih reprezentativaca ostala bez plasmana u drugu vožnju.

Ulasku u borbu za bodove od hrvatskih skijaša najbliži je bio Matej Vidović koji je ostvario 32. vrijeme prve vožnje, a od mjesta među prvih 30 dijelilo ga je 26 stotinki. Filip Zubčića je bio 35. s 36 stotinki zaostatka za tridesetim, a Istok Rodeš je završio prvu vožnju na 39. mjestu i 48 stotinki udaljen od plasmana među tridesetoricu najbržih.

Prvu vožnju nisu završila 23 skijaša, među kojima je bio i vodeći u Svjetskom kupu Austrijanac Marcel Hirscher, a najbrži je bio Nijemac Fritz Dopfer sa samo dvije stotinke boljim vremenom od Šveđanina Matthiasa Hargina, dok je trećeplasirani Šveđanin Andre Myhrer zaostao za 22 stotinke. Vodećii slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen bio je na diobi osmog mjesta sa 79 stotinki zaostatka. No, u drugoj vožnji je sve konkurente nadmašio iskusni 31-godišnji Nijemac Felix Neureuther, koji je nakon prve vožnje zauzimao peto mjesto. Neureuther je i u drugoj vožnji ostvario peto vrijeme, što mu je bilo dovoljno da u ukupnom zbroju bude za pet stotinki brži od Šveđanina Myhrera. Na treće se mjesto sa dvadesetog iz prve vožnje uspeo Austrijanac Marco Schwarz, dok je vodeći nakon prve dionice, Nijemac Fritz Dopfer završio kao četvrti. Henrik Kristoffersen, pobjednik na šest ovosezonskih slaloma, završio je na sedmom mjestu.

Unatoč tomu, Norvežanin je i dalje uvjerljivo vodeći u redoslijedu slalomaša sa 716 bodova, dok je Hirscher unatoč odustajanju ostao vodeći u ukupnom redoslijedu s 1045 bodova, 88 više od drugoplasiranog Kristoffersena.

Nakon dvotjednog boravka u Aziji, alpinci se vra?aju na europska skijališta, gdje ih sljedeći petak i subotu, 19. i 20. veljače, očekuju utrke alpske kombinacije i spusta u francuskom Chamonixu. (H)


Podijeli: Facebook Twiter