Skijanje najpovoljnije u Bugarskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako se sezona skijanja sve više približava, ljubitelji ovog zimskoga sporta i odmora, ako žele proci jeftinije, trebali bi pri izboru destinacije krenuti na sjever, a izbjeci skupe destinacije poput Švicarske.

Uslijed recesije i rasta švicarskog franka, ionako skupe švicarske skijaške destinacije mnogima su postale nedostižne. Dok odlazak u Švicarsku zahtijeva izdašnu sumu novca, ljubitelji skijanja su u potrazi za drugim, prihvatljivijim destinacijama, poput Bansko u Bugarskoj.

Godišnji Post Officeov izvještaj u Velikoj Britaniji o najboljim skijaškim destinacijama koje u obzir uzima sve troškove skijanja, poput cijena ulaznica, unajmljivanja opreme, skijaške obuke te hrane i pica u deset najpopularnijih destinacija pokazao je da su istocnije destinacije daleko povoljnije.

S ukupnim troškom od 2.260 kuna, Bansko u Bugarskoj pokazalo se kao top skijaška destinacija ove godine te cak 860 kuna jeftinije od drugoplasiranog Arinsala u Andori. Arinsal, gdje skijaški odmor stoji 3.120 kuna, ispostavio se kao najpovoljniji u eurozoni, piše Daily Mail.

Premda su cijene zimovanja u Banskom i Arinsalu u posljednjih godinu dana pale pet posto, cijene u Švicarskoj porasle su za šokantnih 26 posto.

Trece mjesto, uz Bansko i Arinsal, koje bilježi sve vecu popularnost kod Britanaca su slovenski Bohinj, a slijede ga Formigal u Španjolskoj, Livigno u Italiji i Schladming u Austriji. Adelboden u Švicarskoj je najskuplja europska ski destinacija u svim kategorijama, osim po pitanju hrane koja je najskuplja u Italiji.

Do sada, ove sezone Bugarska, Francuska, Italija, Andora i SAD bilježe poprilican i obecavajuci broj rezervacija, dok Austrija i Kanada zaostaju. Skijaši mogu cijene skijanja i zimovanja u ski odredištima znatno smanjiti cijene ranijom rezervacijom, zatim ranijim predbilježbama za ski opremu te korištenjem pogodnosti poput besplatnih cijena ulaznica.


Podijeli: Facebook Twiter