Skijanje: Lindsay Vonn osvojila rekordni, osmi spustaški globus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka skijašica Lindsay Vonn osvajanjem drugog mjesta na utrci spusta za Svjetski kup u talijanskom La Thuileu osigurala je nedostižnu prednost u redoslijedu za mali, spustaški Kristalni globus u ovoj sezoni te postala rekorderka s osam trijumfa u ovoj disciplini.

Sjajna 31-godišnja skijašica u La Thuileu je po 125. put u karijeri zauzela mjesto na pobjedničkom postolju u utrkama Svjetskog kupa, a samo 14 stotinki joj je nedostajalo za 77. pobjedu. Drugo mjesto joj je donijelo povratak na čelo u redoslijedu za Veliki kristalni globus namijenjen ukupnoj podbjednici Svjetskog kupa, a s novih 80 bodova pobjegla je konkurenticama na nedostižnu prednost u redoslijedu spusta, s obzirom na to da je do kraja ostala još samo jedna utrka, ona na finalu Svjetskog kupa u St. Moritzu.

Vonn je u La Thuileu osigurala svoj osmi "globus" za najbolju spustašicu svijeta te tako srušila još jedan rekord legendarne Austrijanke Annemarie Moser-Proell s kojom je dosad dijelila čelno mjesto na vječnoj ljestvici sa sedam ukupnih spustaških pobjeda u Svjetskom kupu. Do kraja sezone Amerikanka će imati priliku srušiti i rekord Njemice Katje Seizinger po broju ukupnih pobjeda u superveleslalomu, s kojom je trenutno surekorderka s pet malih globusa u ovoj disciplini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter