Skijanja i doceci prodaju se k'o ludi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriza u eurozoni zasad nije uzdrmala turisticko tržište koje se i u dosadašnjim kriznim godinama pokazalo itekako žilavim. Kako sada stvari stoje, iako mnogi kažu da je još rano predvidati što ce se dogadati u iducih nekoliko mjeseci, cijene hotela, avionskih karata te turistickih aranžmana nece se znacajnije mijenjati ni prema gore, ni prema dolje.

Tako se barem moglo cuti ovih dana u Dubrovniku, gdje su se okupile europske udruge turistickih agencija, na sjednici Europskog udruženja nacionalnih udruga turistickih agencija i touroperatora (ECTAA), ciji je domacin bila Udruga hrvatskih putnickih agencija.

Kako saznajemo od predsjednika te udruge Borisa Žgombe, nitko od europskih touroperatora i agencija nije pokazao zabrinutost zbog postojece krize u Europi i mogucnosti ponavljanja još jedne krize, iako veli da su svi na oprezu i da prate iz dana u dan situaciju da bi znali pravodobno reagirati i prilagoditi se cijenama i ponudom.

- Za nama je najveci sajam turisticke industrije londonski World Travel Market, gdje smo vodili razgovore sa svjetskim touroperatorima, narocito europskima. Došli smo do zakljucka da na tržištu postoji velik oprez po pitanju turisticke 2012. godine zbog moguce nove recesije, o cemu treba ozbiljno voditi racuna. Medutim, u ovom momentu ne postoji niti jedan podatak ili trag koji bi govorio da su buking, potražnja ili ugovaranja za drugu godinu manji. Posebno nesmetano idu ugovaranja turistickih agencija sa stranim partnerima i u nekim su segmentima cak i veca nego lani, kaže nam Žgomba.

Istaknuo je da primjerice turisticki aranžmani za Novu godinu i za skijanje idu cak i bolje nego prošle godine. Što se tice cijena, kaže da su na istoj razini kao i lani. (B. BAN)

VIŠE O OVOJ TEMI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.

 


Podijeli: Facebook Twiter