Skidao križeve s djecjih grobova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 60 mještana i vikendaša iz Kucibrega i Merišca pokraj Buja potpisalo je peticiju protiv sumještanina Giuliana Bubole zbog fizickih napada te krajnje morbidnog uznemiravanja - Bubola je, naime, skidao bijele križeve s djecjih grobova i premještao ih mještanima pred kuce!

Loriza Tuljak iz Kucibrega, prva susjeda Bubole, kaže da joj se život pretvorio u pakao. Križeve je Bubola stavio pored njene kuce, a usto se i gotovo svakodnevno s njom verbalno sukobljava.

U peticiji, predanoj Gradu Bujama, piše i da je nekoliko mještana više puta prijavilo Bubolu policiji, državnom odvjetništvu i sudu, no niti jedan postupak nije urodio plodom. Policija je protiv Bubole zaprimila sedam prijava - jedna je potaknula pokretanje kaznene prijave, a šest ih je odbaceno kao neosnovano.

Mještani drže da je nedopustivo da ih jedna osoba sustavno maltretira i uznemiruje.

Drugi susjed Mario Bubola ispricao nam je i pokazao na koji je nacin Giuliano u jednom od brojnih ispada prijetio i vikao na Tuljak, mašuci velikom granom u prolazu izmedu dviju kuca. Više mještana pak naglašava da je Giuliano postupno poceo uzurpirati javno dobro. To potvrduje i Loriza Tuljak.

- Covjek ima novca i kupuje puno nekretnina, no to mu ne daje za pravo da koristi javne površine kao svoje i da terorizira sve mještane svojim prijetnjama. Na krov kuce je postavio križ, a na prozor figuricu vraga s natpisom: "Cekam te!" na talijanskom jeziku. Taj je natpis skinuo tek kada mu je to policija naredila, veli Tuljak.

- Vikao mi je i prijetio više puta, ostavio ispred kuce puno križeva. Rekao mi je da ce mi iskopati grob pored kuce te cu moci gledati u njega. Bojim se izaci iz kuce, jednostavno ne možemo više, kaže Tuljak.

Slican se scenarij odigrava i u Merišcu, udaljenom desetak kilometara od Kucibrega, gdje Bubola takoder ima kucu. Tamo je pred više osoba izjavio: "Ili milom ili silom dominirat cu selom te postaviti kapiju na pocetku i kraju sela, želim sve".

Ogorceni mještani u peticiji navode da je Giuliano verbalno prijetio smrcu cak i djelatnicima jednog gradevinskog poduzeca iz Plovanije, i to tijekom izvodenja radova na drugim kucama u okolici Momjana.

Pokušali smo razgovarati s Bubolom, ali nismo ga pronašli ni u jednoj od njegovih kuca u Kucibregu i Merišcu. Jedan nam je mještanin ispricao da je Bubola povratnik iz Amerike te da kad nekome prijeti voli naglašavati da je bio u ratu u Vijetnamu.

Usto, tvrdi da se Bubola ponaša kao potpuni ludak. Mještani ga se boje te su se pored brojnih prijava odlucili i na potpisivanje peticije, sve s ciljem da im se napokon vrati nekadašnji mir. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

VIŠE O OVOJ NEOBICNOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter