Skidanje ploča na ćirilici: Suspendirano 6 policajaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog skidanja ćirilične ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb Vukovar suspendirana su šestorica policajca PU vukovarsko-srijemske. Potvrđeno nam je to u Ravnateljstvu policije. Za sada se sumnja da je jedan od policajaca koji su trebali čuvati ploču na zgradi centra sudjelovao u njezinom skidanju, no sve okolnosti ovog incidenta još se utvrđuju.

Od utorka je tako u Vukovaru preostala još samo jedna dvojezična ploča s ćiriličnim natpisom, ona na zgradi policije. Sve ostale postavljene prije mjesec dana uklonjene su u ponedjeljak navečer.

- Grupa nepoznatih osoba je oko 17 i 30 sati otuđila ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrada Državnog inspektorata, Mirovinskog i Zavoda za zapošljavanje. Također, tijekom noći je i sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru skinuta ploča s dvojezičnim natpisom, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

A da netko iz policijskih redova stoji iz skidanja ploča dalo se naslutiti iz odgovora Domagoja Džigumovića, glasnogovornika vukovarske policije, koji je na pitanje kako je moguće da su neovlašteno skinute ploče što ih je čuvala policija naglasio da se "ispituju sve okolnosti".

Znakovit je bio i predsjednik zagrebačke Hvidre Mirko Ljubičić Šveps koji je u stalnom kontaktu sa Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara.

- Vjerujte mi, 80 posto policijskih službenika u Vukovaru protivi se ćiriličnim pločama, rekao nam je Ljubičić. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter