Ski-letovi: Težak pad Morgensterna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osvajač tri zlatne olimpijske medalje u skijaškim skokovima, Austrijanac Thomas Morgenstern (28) teško je pao tijekom treninga za natjecanje u skijaškim letovima u Bad Mitterndorfu u petak, te je zadobio teške ozljede glave i kontuziju pluća, ali njegove ozljede nisu opasne po život, objavili su iz bolnice u Salzburgu kamo je Morgenstern prebačen nakon pada.

Morgenstern, olimpijski pobjednik s velike skakaonice iz Torina 2006., te član zlatnih austrijskih reprezentacija s momčadskih natjecanja na ZOI 2006. i 2010., izgubio je kontrolu nad svojim skijama vrlo brzo nakon odraza, a nakon pada na strmi dio doskočišta više se puta okrenuo izgubivši svijest. Srećom, vrlo je brzo došao k svijesti nakon čega je prebačen u bolnicu u Salzburgu.

"Morgenstern je u kritičnom stanju i mora biti pod stalnim nadzorom, ali nije u životnoj opasnosti", rekao je primarijus bolnice u Salzburgu Josef Obrist koji je dodao kako se Morgensternova nesreća ne može uspoređivati s nedavnom skijaškom nesrećom bivšeg svjetskog prvaka u formuli 1 Michaela Schumachera, koji se od 29. prosinca nalazi u komi, jer je Morgenstern u bolnicu dovezen u svjesnom stanju i bio je sposoban davati suvisle odgovore.

"S obzirom da se radi o ozljedi glave, njegovo se stanje svakoga trenutka može pogoršati i stoga će morati biti pod stalnim nadzorom u sljedeća 72 sata", kazao je glavni anesteziolog bolnice u Salzburgu Wolfgang Voelckel.

Pad u Bad Mitterndorfu drugi je koji je Morgenstern doživio u posljednjih mjesec dana. Kada je prvi put pao, 15. prosinca u njemačkom Titisee-Neustadtu, slomio je prst na ruci, te je propustio tek dva natjecanja za Svjetski kup sljedećeg vikenda, da bi ipak nastupio i to vrlo uspješno na "Novogodišnjoj turneji" od 29. prosinca do 6. siječnja zauzevši drugo mjesto u ukupnom redoslijedu iza senzacionalnog pobjednika, sunarodnjaka Thomasa Dietharta. (Hina/APA)


Podijeli: Facebook Twiter