Skaterski zid na meti bagera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po nalogu nacelnice Ade Damjanac u utorak je na skate-parku u Fažani srušena takozvana skate-skulptura, koju je izgradilo 15-ak clanova skateboard kluba "August Šenoa" u osnivanju. Rijec je o zidu u obliku slova L, ciji je svaki krak dug pet metara, a visok je 1,20 metara. Bageri su u park kod košarkaškog igrališta stigli u podne, za njima opcinski komunalni redari, a ubrzo je ondje stigla i policija.

"Zid je bespravno izgraden na javnoj površini, bez suglasnosti Opcine. Zbog toga, ali i zbog sigurnosti, fažanskom komunalnom poduzecu je naloženo da se zid ukloni", izjavila je opcinska procelnica Margareta Stipancic. Ona nije bila sigurna je li za takvu gradevinu potrebna gradevinska dozvola, ponovila je samo da je zid izgraden bez suglasnosti. Dodala je da Opcina ne može tolerirati da svatko gradi kako hoce i kad mu se hoce na javnim površinama.

"Kada i ako budu dostavili registraciju i program, o daljnjem razvoju te situacije raspravljat ce nadležna opcinska tijela", zakljucila je Stipancic.

Clanovi skateboard kluba pak smatraju da je rušenje zida u njihovu parku bespotrebno treniranje strogoce opcinske vlasti. "Svaki pokušaj mladih ljudi da se organiziraju i kvalitetno provode vrijeme guši se u startu... Promoviramo nešto što je vec uobicajeno, prihvaceno i dobrodošlo u cijelom svijetu", rekao nam je buduci predsjednik kluba Nikola Racan. Kazao nam je da zid nisu poceli graditi prije negoli su se obratili Opcini te da park ondje postoji vec dvije godine.

"Zbog zida od jedva metar na djecje igralište se šalje policija i ekspresno se narucuju bageri i ruši, a s druge strane postoji cijeli niz bespravno sagradenih objekata i kuca", ogorcen je Racan.


Podijeli: Facebook Twiter