Skaterima park do Uskrsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je tijekom rekonstrukcije nogometnih terena na Valbruni u proljece protekle godine skate park bio izmješten te se nije mogao koristiti, on ce do Uskrsa ponovno biti otvoren.

Od ponudenih lokacija - plato parkirališta kod nogometnog igrališta i livada pored košarkaških terena iza hotela Eden - grupa rovinjskih skatera odabrala je posljednju varijantu.

- Ova lokacija u potpunosti zadovoljava naše želje. Street basketball - ulicna košarka, i skate idu zajedno. Uz to, tu policija cešce prolazi. Iza nogometnog igrališta su se cesto mladi i navecer okupljali. To nam nije smetalo, ali bi pojedinci za sobom ostavljali razbijene boce, a ponekad i uništavali sprave, kaže Ivan Sapundžic, jedan od predstavnika skatera.

Ovog tjedna ce na livadi pored košarkaških terena poceti asfaltiranje podloga površine oko 600 kvadrata. Tu ce se postaviti vec postojece sprave prema uputama skatera, a iz sigurnosnih ce se razloga prostor i ograditi. Za ove radove Grad ce utrošiti 100 tisuca kuna.

- U gradu ima puno mladih ljudi koji se bave skateom. Cilj nam je okupiti što više ljubitelja ovog, ali i drugih ekstremnih i slicnih sportova - rolera, biciklista. Krajnji nam je cilj organizirati festival koji bi bio spoj glazbe, sporta, grafitera i svega što ide uz ovu supkulturu. Kod nas to još nije dovoljno rasprostranjeno, ali je vani prava turisticka atrakcija, kaže Daniel Nišavic, takoder jedan od predstavnika skatera.

Medu željama mladih skatera je i nabavka nove sprave te osvjetljenje lokacije. Sapundžic je naglasio da je rijec o fun boxu, centralnoj spravi koja košta i do 60 tisuca kuna, ali postoje mogucnosti da se izvede i u jeftinijoj varijanti.

U Gradu ce, ovisno o punjenju proracuna, za to osigurati sredstva tijekom ove godine ili pak tu stavku uvrstiti u iduci proracun. Saznajemo da je u tijeku osnivanje udruge koja bi mogla okupiti više od pedeset osoba.


Podijeli: Facebook Twiter