Škatari: Udar alfom u zid odnio mladi život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamnaestogodišnji David Drandić iz Jadreški pokraj Pule preminuo je jutros u pulskoj bolnici nakon nesreće koja se oko 5.20 sati dogodila na Šišanskoj cesti, kod mjesta Škatari. Troje putnika koji su se s njim nalazili u vozilu alfa romeo kojim je mladić upravljao iz Pule prema Šišanu, dvojica 18-godišnjaka iz Pule i 19-godišnjakinja iz Svete Nedelje, u nesreći su lakše ozlijeđeni. No, svi su zadržani u pulskoj Općoj bolnici na promatranju.

Do tragične pogibije mladića došlo je nakon što je uslijed neprilagođene brzine alfa romeo po izlasku iz zavoja izletio s desne strane ceste i prednjim dijelom udario u dvorišni zid kuće u Škatarima. Pulskoj su policiji vatrogasci u 5.25 sati proslijedili dojavu da je u jednom zavoju nakon naselja Busoler na Šišanskoj cesti došlo do izlijetanja vozila s ceste te da je nekoliko osoba prikliješteno u autu. Na mjesto nesreće izašli su policija, vatrogasci i Hitna medicinska pomoć. Nakon izvlačenja unesrećenih iz automobila, svi su prevezeni u pulsku bolnicu, a odmah je bilo jasno da je 18-godišnji vozač u teškom stanju. Unatoč naporima liječnika D. D. je podlegao ozljedama, a o njegovoj smrti policija je iz bolnice obaviještena u 7.40 sati.

Vijest o pogibiji mladića vrlo se brzo proširila među njegovim prijateljima i prijateljima obitelji. Cijelog poslijepodneva mjesto nesreće su obilazili njegovi prijatelji i s nevjericom palili svijeće.

Bili su bez riječi za tragediju koja je zadesila njihovog prijatelja, kojeg su opisali kao izuzetno dobrog mladića. Tek su nam kratko rekli da ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo budući da je D. D., inače po struci kuhar, bio miran i odgovoran mladić.

Prema riječima jedne Puljanke koja je došla u Škatare u posjet majci, vlasnici kuće u čiji se dvorišni zid jutros zabio alfa romeo baš te noći nisu boravili u Škatarima. Ni njezina majka, a kako smo kasnije doznali, ni mahom stariji stanovnici Škatara iz okolnih kuća nisu čuli udarac automobila u zid. Većina ih je o nesreći koja je oduzela još jedan mladi život doznala tijekom dana iz medija. (M. KOŠTA, B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter