Škare-Ožbolt za punu regionalizaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Duboka kriza i pad sustava vrijednosti motivirali su me da se kandidiram za predsjednicu", rekla je predsjednicka kandidatkinja Vesna Škare-Ožbolt u Puli, gdje je izrazila zadovoljstvgo prijemom gradana i gdje ocekuje i dobar izborni rezultat.. Istaknula je da su joj glavni aduti znanje i sposobnost za razliku od kandidata Bandica, Primorca i Vidoševica koji, tvrdi, u kampanji troše izmedu 20 i 50 milijuna kuna misleci da novcem mogu kupiti birace.

"Novac koji je opticaju, a radi se o iznosu i do 50 milijuna kuna, nije cist i ako se takva osoba izabere za predsjednika, Hrvatska ce krociti u propast", rekla je.

Na konstataciju da se i ona kao bivša ministrica pravosuda imala priliku obracunati s korupcijom rekla je da je ona afere u svom resoru rašcistila te da je pokrenula više od 15-ak procesa protiv odvjetnika i javnih bilježnika.

Na pitanje što bi kao predsjednica Republike mijenjala u svom politickom odnosu prema Istri veli da njen program pociva na regionalizaciji buduci da je aktualni administrativni ustroj zemlje potpuno prevladan i ne može izvuci zemlju iz krize.

Na pitanje što misli o prijedlogu autonomije Istre kazala je da joj nije baš jasno što to konkretno znaci. "Autonomija ne, ali puna regionalizacija da", rekla je te dodala da za razliku od nekih ne voli podilaziti gradanima. Govorim ono za što smatram da može pridonijeti boljem životu u zemlji, a autonomija to sigurno ne može.

Što znaci autonomija, gdje ona pocinje i gdje završava, ma to su smiješne stvari i stvaranje novih tema i prica koje se pojavljuju kada se ne mogu riješiti puno važniji problemi, zakljucila je Vesna Škare-Ožbolt, koja je uz Pulu posjetila i Pazin i Umag.


Podijeli: Facebook Twiter