Škare Ožbolt na listi HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednica Demokratskog centa (DC) Vesna Škare Ožbolt potpisale su u nedjelju sporazum o suradnji dviju stranaka o prije i poslijeizbornoj suradnji, izvijestila je Kosor na konferenciji za novinare u u HDZ-ovoj središnjici.

Prema sporazumu, DC-u ce pripasti 4. mjesto na HDZ-ovoj listi u 6. izbornoj jedinici, a na kojem ce biti Vesna Škare Ožbolt. DC ce poduprijeti sve liste HDZ-a u svim drugim izbornim jedinicama, izvijestila je Kosor te dodala da ce suradnja dviju stranaka posebno biti ucvršcena na lokalnoj razini u 6. izbornoj jedinici.

Kosor je napomenula da ce prema sporazumu Škare Ožbolt nakon polaganja prisege zamrznuti svoj mandat na prve dvije godine i nakon toga ga aktivirati. U tom slucaju u Sabor (na njezino mjesto) može uci sljedeci na listi, odnosno prema unutarstranackom dogovoru, dodala je Kosor.

Vesna Škare Ožbolt je istaknula da se radi o nastavku suradnje od prije godinu i pol dana i da je DC podržavao i podržavat ce i dalje napore HDZ-a u cišcenju politike i društva od korupcije tj. za nultu stopu tolerancije na korupciju, što je za nas važno, jer smo cijelo vrijeme na tome inzistirali.

Apsolutno to podupiremo i to je dio zajednickog programa. Sve ono što danas predstavlja snažnu politicku volju ocrtava se kroz rad predsjednice vlade i HDZ-a i isto tako i DC-a. Tu nema gotovo nikakve razlike u našem djelovanju i zato je ova koalicija i suradnja prirodna i normalna, naglasila je Škare Ožbolt. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter