SKAGI za najbolju predstavu otišao u Karojbu

Predstava "Bijeli klaun" (M. RIMANIĆ)
Predstava "Bijeli klaun" (M. RIMANIĆ)

Nagradu "SKAGI 2013." za najbolju predstavu u cjelini i najbolje redateljsko ostvarenje na 12. susret kazališnih amaterskih grupa Istre (SKAGI) dobila je predstava "Prigušeni krik" u izvedbi Kazališne grupe "Pinja" Osnovne škole u Karojbi u režiji voditeljice Roberte Rudela.

SKAGI za scenografiju i likovnost dobila je predstava "Samoživi div" grupe "Oblaci" OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Čepića pod vodstvom Davorke Vadanjel.

Za kreativno korištenje dijalekta u predstavi "Burrra" SKAGI-ja je dobila Kazališna grupa "Burice" OŠ Giuseppine Martinuzzi iz Pule pod vodstvom Sandre Franjul. SKAGI za primjerno korištenje poezije u scenskoj igri, u predstavi "Među zvijezdama" dobila je Kazališna grupa "Zvijezde" Dramske radionice za prevenciju ovisnosti iz Rovinja pod vodstvom Maje Stanković.

Dramska skupina "Orko" iz pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, koju vodi Amneris Ružić, dobila je SKAGI za angažiran pristup kazalištu predstavom "Magnificat", dok je nagradu za najbolji plakat dobila OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Čepića za predstavu "Samoživi div".

Uz spomenute skupine na "SKAGI-ju 2013". izvedene su predstave "Posjet iz svemira" u izvedbi kazališne grupe "Roženice" OŠ Milana Šorge iz Oprtlja, pod vodstvom Sanje Petrov Vlahović, "Bijeli klaun" Dramske skupine OŠ Vladimira Nazora iz Potpićna koju vodi Tihana Franković Načinović, "Vesela audicija" grupe "Pako klagi" iz Pazinskog kolegija, koju je pod vodstvom Kristine Varda režirao Pino Zidarić i "Sulejman veličanstveni" grupe "Otkačeni" OŠ Vladimira Nazora Rovinj koju vodi maja Stanković. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter