SKAGI 2012: "Aski i vuku" najviše nagrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pazinskom Spomen domu 11. put zaredom sastale su se kazališne amaterske grupe Istre na SKAGI-ju 2012. Na svecanom otvorenju nastupile su dvije plesne grupe Baletnog i plesnog studija Spomen doma, a nakon toga su deset odabranih predstava izveli mladi glumci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Gledatelji su mogli pogledati predstave: "Prvi korak je najveci", "Štabel covik", "Arijadnina nit", "Aska i vuk", "Vuk i sedam kozlica", "Gusarica Krunoslava pribadace glava", "Pa je li ovo normalno", "Školski duhovi", "Kralj je pospan" i "Suputnik".

U program je uvršteno deset kazališnih predstava i manjih dramskih formi u kojima sudjeluje 128 izvodaca iz Pazina, Pule, Poreca, Rovinja, Buja, Karojbe, Potpicna i Cepica.Susret organizira pazinsko Pucko otvoreno ucilište, a kome ce pripasti nagrade odlucio je izbornik Nebojša Borojevic, dramski umjetnik, osnivac i voditelj kazališne grupe Daska iz Siska.

Za najbolju predstavu u cjelini proglašena je "Aska i vuk" Dramske skupine Oblaci OŠ Ivana Gorana Kovacica iz Cepica, a voditeljica Davorka Vadanjel nagradena je za kostimografiju i scenografiju u istoj predstavi.

Dramskoj grupi "Maska ili lice" OŠ Mate Balote iz Buja pripala je nagrada za kolektivnu glumu i scenski pokret u predstavi "Pa je li ovo normalno" voditeljice Barbare Caleta Markežic, koja je za ovu predstavu dobila i nagradu za najbolju režiju.

Za kreativnu uporabu cakavskog dijalekta nagradu je dobila skupina "Cendrici" iz pulske OŠ Centar za predstavu "Štabel covik", pod vodstvom Jadranke Levak.

Kolektivna glumacka igra donijela je nagradu Dramskoj grupi OŠ Vladimira Nazora Rovinj za predstavu "Školski duhovi" pod vodstvom Maje Stankovic.

"Arijadnina nit" donijela je Dramskoj grupi OŠ Vladimira Nazora iz Potpicna pod vodstvom Tihane Frankovic Nacinovic nagradu za likovnost predstave i dizajn promidžbenog materijala.

Predstava "Pinja" ucenika OŠ iz Karojbe, pod vodstvom Roberte Rudela, nagradena je za razigranost scenske igre. U kategoriji srednjoškolaca kao najbolja predstava u cjelini nagradena je "Kralj je pospan" Dramske skupine Orko, pod vodstvom Amneris Ružic koja je nagradena i za režiju. (Napisao i snimio M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter