Sky lanterns lete u nebo u petak

Lampioni čekaju lijepo vrijeme
Lampioni čekaju lijepo vrijeme

Kako nam je potvrdila Lela Blekić, organizatorica "Hand made festa" lampioni će se u sklopu Festivala ručnih izrada, maštovitosti i dizajna, puštati u petak. Okupljanje je na Forumu zakazano za 19.30 sati, a samo puštanje lampiona u zrak očekuje se oko 20 sati.

- Očekujemo da će u zrak poletjeti oko 500 lampiona, rekla nam je Blekić dodajući da zainteresirani i dalje mogu kupiti svoj primjerak u holu Doma hrvatskih branitelja, sve do 20 sati, a na sam dan puštanja do 17 sati. Uz riječi da se nitko ne treba brinuti hoće li ih znati pustiti u zrak navela je kako će svi uz lampion dobiti upute za puštanje, a na Forumu će biti i 40 volontera koji će ljudima pomagati.

Gašenje javne rasvjete

Podsjetimo, prvi put u Puli, u sklopu programa festivala, predviđeno je i puštanje lampiona, takozvanih Sky lanterns, uz zvuke violine i flaute te ugašenu javnu rasvjetu. Inače, lampioni se sve do petka mogu kupiti na info punktu Doma hrvatskih branitelja. Uz svaki lampion, koji košta 25 kuna, posjetitelji će dobiti upute za puštanje koje se moraju poštivati. Prilikom kupnje lampiona, od koje dio prihoda ide u humanitarne svrhe, na poseban papirić će se upisivati želja i odabrati udruga kojoj se želi pomoći. Želja i odabir udruge ubacuju se u kutiju, a rezultati najkreativnije želje znat će se u nedjelju, pojasnila je Blekić i dodala da će svaki kupac imati mogućnost birati između dvije udruge kojima želi pomoći - udruge "Naš san njihov osmijeh" i udruge "Ruka šapi" ili pak izabrati neku udrugu prema svojoj želji. Pri paljenju i puštanju lampiona pomagati će 40 volontera.

Više od 200 izlagača

Puštanje lampiona tek je djelić događanja koje Puljane i njihove goste očekuju u Domu hrvatskih branitelja gdje se u petak otvara "trodnevni praznik za dušu i oči" u sklopu kojeg će svoje hand made proizvode izložiti preko 200 izlagača iz cijele Hrvatske, a održat će se i zanimljiva predavanja, radionice te promocije izrade na licu mjesta. Sajam se uz prigodan program (reviju nakita kroz povijest plakata sajma i degustaciju 200 okusa čokolade u epruveti) službeno otvara u petak u podne, a naredne će dane raditi od 9 do 20 sati. Sva događanja u sklopu sajma, kao i ulaz, i ove je godine besplatan. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter