Sjevernoamericki specijaliteti u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog vikenda u sklopu programa "Vikend svjetskih kuhinja" na meniju rovinjskog hotela Adriatic naci ce se jela SAD-a i Kanade. Rijec je o gastronomskom dogadanju koji se u hotelu Adriatic organizira vec cetvrtu godinu za redom, a u kojem se svakog vikenda nude jela razlicitih svjetskih kuhinja po izboru chefa.



Opisujuci sjevernoamericku kuhinju chef Priska Thuring kaže da vecina ljudi na spomen te kuhinje odmah pomisli na hamburgere i pommes frites, odnosno na sve ono što danas nazivamo brzom hranom, i to je jedan od razloga zašto je odlucila ne staviti niti jedno takvo jelo na meni.

Wholesome goodness izraz je kojim Kanadani opisuju svoju hranu, što bi u slobodnom prijevodu znacilo velika porcija ukusnog, hranjivog, domaceg obroka, i upravo takvu hranu želi servirati svakom gostu. Porcije su uistinu velike, a govedina, piletina i krumpir glavni su sastojci ove kuhinje.



Na meniju ce se tako ovaj vikend naci tradicionalna americka predjela poput pilecih krilca s umakom i dresingom od plavog sira, pržene gljive s aromaticnim travama serviranim s remoulade umakom i salatom dok ce za glavno jelo gosti moci birati izmedu odrezaka lososa sa žara posluženih s krumpirom, mahunama i majonezom od cešnjaka, svinjskih rebara sa žara s prženim krumpirom te salatom od kupusa i mrkve, Midwestern cilija s kukuruzom, grahom i tostom od cešnjaka i slicno. Kao desert na meniju su ponudeni cuvena New York torta od sira, kolac Dabrov rep i pita od jabuke.


Podijeli: Facebook Twiter