Sjeverno more: Još traje potraga za preživjelima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za sudar brodova u Sjevernom moru i potonuće jednog od njih, pri čemu je poginulo pet osoba, najvjerojatnije je kriva ljudska pogreška, izjavio je u četvrtak brodovlasnik potonulog broda, dok spasilačke službe i dalje tragaju za preživjelima u hladnom i zaleđenome moru.

Nizozemsko ministarstvo obrane ranije je priopćilo da su uvjeti plovidbe bili iznimno loši kada su se kontejnerski brod Corvus J i Baltic Ace sudarili nakon čega je 1.400 automobila Mitsubishi iz Japana i Tajlanda potonulo na morsko dno.

No, Panagiootis Kakoliris, menadžer u tvrtki Stamco Ship Management koja je upravljala potonulim Baltic Ace-om, tvrdi da su uvjeti na moru bili dobri kada je brod nosivosti 23.500 tona izgubljen. Šest mornara smatra se nestalima.

"Neke stvari ne možete kontrolirati. To se događa i po normalnom, dobrom vremenu. Vidljivost je bila dobra, pa vjerujem da se najvjerojatnije radi o ljudskoj pogreški", rekao je Kakoliris.

Poljski kapetan broda je u bolnici i ne zna se je li razgovarao s istražiteljima o uzrocima sudara s Corvusom J, oko 50 nautičkih milja od luke Rotterdam.

Brod koji je prevozio automobile potonuo je u roku od 15 minuta i olupina je sada potpuno potopljena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter