Sjeverni Jadran meka za bogate jahtaše

Lady Moura arapskog šeika u pulskoj luci (N. LAZAREVIĆ)
Lady Moura arapskog šeika u pulskoj luci (N. LAZAREVIĆ)

Iz godine u godinu Istra, posebice Brijuni i Pula, privlače sve više megajahti koje se vežu uz prekrasne plaže zapadne obale i medulinskog arhipelaga. Pulska luka je interesantna zbog toga što je prva i najveća luka u Hrvatskoj za sve jahte koje kreću iz Venecije prema hrvatskoj obali. Ovdje mogu obaviti svu papirologiju glede ulaska broda u teritorijalne vode, a usto mogu uživati u čarima rajskog brijunskog arhipelaga.

Početkom ljeta u Pulu je već uplovilo nekoliko luksuznih megajahti, a kako stvari stoje, najava do konca kolovoza ima dosta, kaže glasnogovornik pulske Lučke uprave Zoran Peruško.

- Pulska luka je tijekom prošle godine imala najviše megajahti na istarskoj obali. Dvadeset i četiri su bile privezane za kopno, dok ih je 29 bilo usidreno u luci. U Fažanskom kanalu i na Brijunima bilo ih je 60. Radi se o jahtama čija dužina prelazi 30 metara. Dosad je u Puli bilo 17 jahti, i to u svibnju dvije, u lipnju osam te u srpnju, do jučer, sedam, ističe Peruško. (Piše Cristian Bruno GALIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter