Sjeverna Koreja tvrdi da je uspješno testirala hidrogenskubombu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjeverna Koreja priopćila je u nedjelju da je uspješno testirala hidrogensku bombu dizajniranu da se može postaviti na njezinu međukontinentalnu balističku raketu, ubrzo nakon što je Japan potvrdio da je Pjongjang proveo svoj šesti nuklearni pokus, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Testiranje hidrogenske bombe koje je naredio sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un bilo je "savršeno uspješno" i predstavlja "važan" korak u dovršavanju programa za nuklearno oružje, javlja državna televizija.

Ta je objava došla nekoliko sati nakon snažnog umjetno izazvanog potresa nedaleko od poznate lokacije za provođenje nuklearnih pokusa, što ukazuje na to da je Pjongjang proveo svoj šesti nuklearni pokus.

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA navodi da je pokus proveden kako bi se "ispitala i potvrdila točnost i vjerodostojnost" tehnologije te zemlje.

Nekoliko nacionalnih geoloških zavoda zabilježilo je neuobičajenu seizmičku aktivnost nedaleko od lokacije na kojoj je Pjongjang proveo ranije testove. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter